Participatie

Ondersteuning nodig bij uw project bij het opzetten en uitvoeren van de participatie?

Op basis van gedegen onderzoek, brengen wij stakeholders, standpunten en belangen in kaart en bepalen we welke participatiemiddelen en -methoden het beste aansluiten bij uw project en doelgroep(en). 

Succesvolle participatieprocessen

Bij ontwikkelingen in de fysieke buitenruimte is het van belang om te beseffen dat de omgeving bestaat uit mensen met verschillende achtergronden, kennisniveaus en ambities. Dit betekent dat de omgeving, of het nu gaat om de directe buren, omliggende bedrijven of belangenverenigingen, belangrijke input kan leveren om plannen te verbeteren. Om participatieprocessen succesvol te doorlopen, is het van belang om echt naar elkaar te luisteren en het eerlijke gesprek te voeren, vanuit de juiste kaders en met de juiste boodschappen.

Het betrokken houden van de doelgroep

Naast standpunten en belangen, is het ook belangrijk om bij projecten rekening te houden met de invloed van de belanghebbenden om zo op een effectieve wijze doelgroepen bij uw participatieproces te betrekken en betrokken te houden. Samen zorgen we ervoor dat we op basis van brede input komen tot optimale en breed gedragen project- en gebiedsontwikkelingen.

Meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!

Een greep uit onze projecten.

east
Gebiedsontwikkeling & vastgoed
Gebiedsontwikkeling & vastgoed
Gebiedsontwikkeling & vastgoed
Gebiedsontwikkeling & vastgoed
Gebiedsontwikkeling & vastgoed

Kennismaken? Wij ontmoeten je graag.

Dietz Strategie & Communicatie
Bel ons gerust via 030 293 43 99.
Liever een mailtje sturen? Dat kan naar info@dietz.nl.