Strategische communicatie

Communicatie met de omgeving

Een nieuw gebouw of weg voor de deur? Andere mensen in de buurt? Jouw uitzicht verandert of je moet je vertrouwde woning tijdelijk verlaten? Veranderingen kunnen ingrijpend zijn. Er komt een hoop bij kijken, vaak zijn er zorgen of vragen.  Wij geloven in transparantie en het vertellen van het echte verhaal, hoe moeilijk dat soms ook is.

Een passende communicatiestrategie

Alleen door de omgeving serieus te nemen, proactief te communiceren en echt te luisteren naar de zorgen en wensen van betrokkenen, ontstaat een dialoog en vertrouwen. Pas dan zetten we samen stappen vooruit. Hierbij valt of staat alles bij het tot in de haarvaten kennen en snappen van de omgeving, en jezelf inleven in de ander. Daarom starten wij onze communicatiestrategie altijd met een analyse de opgave en de omgeving. Zo begrijpen we de gevoeligheden en bepalen we de juiste communicatiedoelen en -doelgroepen.   

Van strategie naar uitvoering

Wij beginnen altijd bij de strategie, dat doen we samen met opdrachtgevers.  Onze strategische communicatieadviseurs zetten we vervolgens in om tot praktische en strategische acties te komen. Welke communicatiemiddelen sluiten aan bij de strategie, wanneer doen we wat? En wie? Afhankelijk van de behoefte stellen we graag een van onze samenwerkingspartners aan je voor, voor bijvoorbeeld vormgeving, drukwerk of het maken van video’s.

Een greep uit onze projecten.

Kennismaken? Wij ontmoeten je graag.

Dietz Strategie & Communicatie
Bel ons gerust via 030 293 43 99.
Liever een mailtje sturen? Dat kan naar info@dietz.nl.