Woningbouwopgave gemeente Bergen

Draagvlak onderzoek en ‘De week van Egmond’.

The Big 5 - gemeente Bergen

Zoals op veel plekken in Nederland is ook in de gemeente Bergen sprake van een grote woningbehoefte. Voor veel jongeren is het lastig om een betaalbare woning te vinden. Voor ouderen is het moeilijk om door te stromen naar een kleinere of aangepaste woning. Met de toenemende vergrijzing draagt dit woningtekort bij aan de krimp van het aantal inwoners. Deze krimp zorgt ervoor dat steeds meer voorzieningen als scholen en (sport)verenigingen onder druk staan en soms zelfs moeten sluiten. Om meer rust te brengen op de woningmarkt met als resultaat levendige dorpen, wordt er door de gemeente gezocht naar nieuwe woningbouwlocaties.

765 ingevulde enquêtes, 1500 flyers, 70 babbelbox video’s, 9 rondetafelgesprekken, 4 inloopavonden en 1.000+ betrokken inwoners.

De opdracht

De opdracht

In opdracht van gemeente Bergen is als eerste onderzoek gedaan naar draagvlak voor woningbouw op drie locaties in Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef onder inwoners en stakeholders. De vraag hierbij was ook welke voorwaarden dan worden gesteld door deze belanghebbenden. Om meningen te peilen en input te krijgen voor de plannen, organiseerden wij onder andere ‘De week van Egmond’. Een week waarin wij voor de inwoners en stakeholders verschillende activiteiten organiseerden, zoals een babbelbox-roadshow, een online enquête, rondetafelgesprekken en inloopavonden. In het tweede deel van de opdracht gaan wij, in samenwerking met andere bureaus, een voorstel opstellen voor een nieuw bestemmingsplan voor drie potentiële woningbouwlocaties.

Benieuwd hoe wij ‘De Week van Egmond’ hebben georganiseerd en beleefd? Bekijk een impressie van deze participatieweek via deze video.

 

Deel dit bericht

Kennismaken? Wij ontmoeten je graag.

Dietz Strategie & Communicatie
Bel ons gerust via 030 293 43 99.
Liever een mailtje sturen? Dat kan naar info@dietz.nl.

Dietz

Bekijk andere projecten.

Gebiedsontwikkeling & vastgoed