De Rol van de Burgemeester

Burgemeester, ''het is een rare baan''

‘Burgemeester is een eenzaam beroep’ concludeerde onderzoeker Niels Karsten in 2014 in ‘Majesteitelijk en magistratelijk’, dat hij samen met onder andere Linze Schaap uitvoerde in opdracht van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie.

Inmiddels zijn we vijf jaar verder. Frits Lintmeijer behandelde in die periode als senator diverse wetsvoorstellen die de uitbreiding van het takenpakket en de benoeming uit de grondwet haalde. Luc Dietz zag als strategisch adviseur in veel gemeenten burgemeesters optreden rondom AZC’s, veiligheid en integriteit. Samen bezochten zij een elftal burgemeesters. Niet om het onderzoek over te doen, maar om een nieuwe momentopname te maken. Het leidde tot mooie gesprekken en vaak persoonlijke ontboezemingen.

In het boek Burgemeester, ”het is een rare baan” komen een reeks gesprekken met interessante reflecties en vaak ook persoonlijke ontboezemingen terug. Over de rol, de positie, de relatie met stad of dorp en de verhouding met de raad.

Interesse in dit boekje? Laat uw gegevens achter en u ontvangt het boekje per e-mail. 

Het Privacybeleid is hier te vinden.

Wilt u meer weten over de ervaringen van Luc Dietz en Frits Lintmeijer? Bekijk hier de podcast waarbij zij terugkijken op de gesprekken met de burgemeesters.

arrow_forward

Kennismaken? Wij ontmoeten u graag.

Dietz Strategie & Communicatie
Bel ons gerust via 030 293 43 99.
Liever een mailtje sturen? Dat kan naar info@dietz.nl.

Dietz