Techniek Experience Center Utrecht

Nieuwe plek waar jong en oud wordt geïnspireerd.

Techniek Experience Center Utrecht

Het Techniek Experience Center in Utrecht wordt een plek in Overvecht waar jeugd en jongeren worden geïnspireerd om te bouwen aan de toekomst. Een leerzame en inspirerende speel-werkplaats waar professionals hun passie voor techniek, creativiteit en innovatie overbrengen aan de bouwers van morgen. In TEC Utrecht laten we jong en oud ervaren hoe we met innovatie en creativiteit oplossingen bieden voor de maatschappelijke uitdagingen van nu. Een plek waar we letterlijk en figuurlijk bouwen aan de toekomst.

De opdracht

Dit initiatief is ontstaan tijdens een themadiner van Samen voor Overvecht in januari 2019. Verschillende publieke en private organisaties hebben zich uitgesproken te willen bijdragen om TEC Utrecht te realiseren.

Het doel: het verkleinen van de hedendaagse mismatch op de arbeidsmarkt door de instroom van technisch geschoold personeel te vergroten. Dit doen we door kinderen op vroege leeftijd te inspireren en mee te nemen in de wereld van de techniek, door jongeren de juiste technische en creatieve basisvaardigheden te leren en het vertekende beeld van de bouw- en technieksector positief te veranderen bij de jeugd en hun ouders. Door samen met marktpartijen relevante en actuele lesprogramma’s samen te stellen leren jongeren de basisvaardigheden die vandaag en in de toekomst nodig zijn. Hierbij wordt een onderwijsvisie gehanteerd waarin onderzoekend leren, ontwerpend leren en ondernemend leren gecombineerd worden. Hiernaast moet TEC Utrecht als sociale ontmoetingsplek een positieve impuls geven aan de wijk Overvecht.

Deel dit bericht

Kennismaken? Wij ontmoeten je graag.

Dietz Strategie & Communicatie
Bel ons gerust via 030 293 43 99.
Liever een mailtje sturen? Dat kan naar info@dietz.nl.

Dietz

Bekijk andere projecten.

Gebiedsontwikkeling & vastgoed