Gebiedsontwikkeling en vastgoed

Gansstraat Utrecht

Omgevingsmanagement

Gansstraat Utrecht

Op de hoek van de Gansstraat en de Gruttostraat in Utrecht komt een nieuw woongebouw. Vireo Vastgoed BV ontwikkelt hier, in samenwerking met een particuliere belegger een plan voor 50 huurappartementen. Zowel kleinere studio’s in het sociale segment als appartementen in de vrije sector. Het plan is een ontwerp van Vocus Architecten. Het besloten binnenterrein krijgt een aantrekkelijke groene inrichting en biedt ruimte voor zowel ontmoeting als parkeren. Het. De bouw is voorzien in 2022. Het bestaande bedrijfsverzamelgebouw dat momenteel tijdelijk in gebruik is gegeven, wordt dan eerst gesloopt.

Van initiatief naar bouwenvelop en verder.

De Opdracht

In opdracht van de initiatiefnemers zijn afgelopen jaar het schetsontwerp en de bouwenvelop, vooruitlopend op de formele bestemmingsplanprocedure in 2021, voorgelegd aan de directe omgeving. Hiervoor organiseerden wij on- en offline bijeenkomsten voor omwonenden en belangstellenden, rekening houdend met de actuele maatregelen rondom het coronavirus en de mogelijkheden voor samenkomsten op locatie.  

Bij alle bijeenkomsten was er gelegenheid tot interactie. De online webinars zijn tevens opgenomen om op een later moment terug te kunnen kijken. Door de combinatie van on- en offlinebijeenkomsten was het ook in deze periode mogelijk om betrokkenen te informeren over de plannen en de eerste reacties op te halen. Van alle bijeenkomsten is een participatieverslag gemaakt.

Deel dit bericht

Kennismaken? Wij ontmoeten je graag.

Dietz Strategie & Communicatie
Bel ons gerust via 030 293 43 99.
Liever een mailtje sturen? Dat kan naar info@dietz.nl.

Dietz

Bekijk andere projecten.