Omgevingscommunicatie

Wat doen we?

Ruimtelijke opgaven, projectontwikkelingen en gebiedsontwikkelingen hebben impact op hun omgeving en andersom. Dit betekent dat transparante communicatie met de omgeving een doorslaggevende succesfactor is. Dietz ondersteunt vastgoedeigenaren, projectontwikkelaars, gemeenten, regio’s, provincies en andere overheidsorganen bij het vormgeven en uitvoeren van hun omgevingscommunicatie, woordvoering, issuemanagement en crisiscommunicatie.

Waarom doen we dit?

Impactvolle ontwikkelingen of koerswijzigingen leiden altijd tot emoties in de (directe) omgeving. Dat is logisch, want het gaat altijd over ontwikkelingen waarvan het resultaat nog niet zichtbaar is. Onbekend maakt onbemind. Wij geloven in het echte verhaal vertellen, hoe moeilijk dat soms ook is. Alleen door zorgen serieus te nemen, echt te luisteren en (pro)actief te communiceren over de opgaven, ontstaat een dialoog – het begin van elkaar beter begrijpen.

Hoe doen we dit?

Alles valt of staat bij het tot in de haarvaten kennen en snappen van de omgeving. Wie wonen, leven, werken of recreëren er en waarom? Wat is de historie van de omgeving en hoe de omgeving geworden tot wat het vandaag de dag is. Op basis daarvan bepalen we hoe we de communicatie in moeten steken, zodat we altijd de juiste doelgroepen bereiken en de juiste dialoog weten te creëren. Heeft u verdere vragen of ondersteuning nodig, neem dan contact met ons op.

Een greep uit onze projecten.

Onze expertises.

Strategische communicatie

Strategische communicatie

Lees verder arrow_forward
Stakeholdermanagement

Stakeholdermanagement

Lees verder arrow_forward
Strategisch omgevingsmanagement

Strategisch omgevingsmanagement

Lees verder arrow_forward
Procesmanagement & besluitvorming

Procesmanagement & besluitvorming

Lees verder arrow_forward

Kennismaken? Wij ontmoeten je graag.

Dietz Strategie & Communicatie
Bel ons gerust via 030 293 43 99.
Liever een mailtje sturen? Dat kan naar info@dietz.nl.