Blog - Sylvester Bongers

Tien partijen tekenen voor Techniek Experience Center in Overvecht

19 apr 2019

Maandag 15 april ondertekenden acht marktpartijen, ROC Midden-Nederland en de Gemeente Utrecht een ‘deal’ om samen Techniek Experience Center te bouwen in Overvecht. Tijdens de Dealmakersdag maakten Utrechtse bestuurders, directieleden en professionals van bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden afspraken om het onderwijs en de arbeidsmarkt te stimuleren en te zorgen voor een goede aansluiting tussen die twee. Initiatiefnemers en betrokkenen zetten daarvoor hun handtekening op verschillende deals: concrete afspraken die het onderwijs en de arbeidsmarkt in Utrecht moeten stimuleren.

Ruim baan voor leraren, Opleiden voor digitale beroepen en de energietransitie, de opschaling van Bouw is Wouw, het MBO Actieplan, het ZorgPact en Techniek Experience Utrecht zijn een greep uit de bijzondere deals die op de drukbezochte Dealmakersdag bekrachtigd werden.

Luc Dietz zette samen met Eneco, Heijmans, AM, Singel PD, Portaal, Gamma, Bouwmensen, Gemeente Utrecht en ROC Midden-Nederland zijn handtekening op het convenant van Techniek Experience Center Utrecht, een idee dat Dietz zelf initieerde tijdens een themadiner van Samen voor Overvecht. Samen met alle aanwezige partijen streeft Dietz Strategie & Communicatie ernaar om in september een eerste versie te openen van TEC Utrecht, de plek waar jeugd en jongeren worden geïnspireerd om te bouwen aan de toekomst.

In Overvecht is de werkloosheid onder jongeren relatief hoog. Met het vooruitzicht van een aantal grote investeringen in de wijk biedt een loopbaan in de bouw en techniek een duurzaam arbeidsperspectief. Samen met de bouw- en techniekbranche, de gemeente en het onderwijs zorgt TEC Utrecht voor een beter imago van de bouw en techniek en een kleinere mismatch op de arbeidsmarkt.

Deel dit bericht