Nieuws - Dietz

Peter Ruigrok versterkt team Dietz Strategie & Communicatie als associate partner

30 aug 2021

Vanaf 1 september aanstaande versterkt Peter Ruigrok het team van Dietz Strategie & Communicatie als associate partner. Tot voor kort werkte hij als interim-bestuurder van Woningnet en was hij bij diverse project- en gebiedsontwikkelaars en woningcorporaties actief als directielid/bestuurder. Daarnaast zet Peter zich in als lid van het Expertteam Woningbouw van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en is hij actief bij diverse organisaties als toezichthouder en vrijwilliger. Als associate bij Dietz zal Peter zijn kennis, ervaring en netwerk inzetten om samen met Dietz een nóg actievere rol te spelen in nieuwe (governance)vormen voor participatietrajecten, het stroomlijnen van complexe (gebieds)ontwikkelingen en het initiëren van nieuwe ruimtelijke initiatieven.

De versterking van het team met de komst van Peter als associate partner, is een logische stap in de ambities van de nieuwe directie van Dietz Strategie & Communicatie. Bart Kooijman en Jasper Benus verwierven op 1 augustus 2020 een meerderheidsbelang in Dietz, met de doelstelling om het bureau zowel kwalitatief als kwantitatief verder te laten groeien. Het bureau bouwde in de afgelopen 15 jaar een duidelijk profiel op als strategisch advies- en communicatiebureau in infrastructuur en mobiliteit, vastgoed- en gebiedsontwikkeling, retail en leisure en vraagstukken in en over de fysieke leefomgeving.

Jasper Benus, managing partner bij Dietz, over de komst van Peter: “Wij zijn verheugd om de samenwerking met Peter aan te gaan en gezamenlijk te werken aan het verder verbeteren van onze dienstverlening. De huidige opgaven in de fysieke leefomgeving maken dat ook wij weer uitgedaagd worden om met onze partners en opdrachtgevers te blijven zoeken naar publiek, politiek en maatschappelijk draagvlak voor de fysieke opgaven in ons land. De schaarser wordende ruimte, de veelheid aan opgaven en de veranderende rol van de publieke, politieke en maatschappelijke tribune, maken dat het noodzakelijk is om je als bureau continu te blijven specialiseren – de materie nog beter te begrijpen en te doorgronden”. Bart Kooijman, managing partner bij Dietz: “Peter is een oude bekende van het bureau en wij geloven dat zijn kennis en expertise niet alleen bijdraagt aan onze dienstverlening voor onze opdrachtgevers, maar ook aan onze ambities om onze 27 collega’s elke dag een beetje beter te maken”.

Peter Ruigrok: “Ik heb gedurende de 15 jaar dat het bureau bestaat vaak met hen samengewerkt: als opdrachtgever en als partner. Dietz kiest elke keer een verfrissende invalshoek om vraagstukken aan te pakken. Dat spreekt mij aan. Daarbij denk ik ook aan zaken als de woningnood van dit moment en de grote uitdagingen, die de klimaatverandering en energietransitie met zich meebrengen. Dit vraagt om een nieuwe governance in het samenspel tussen publiek, politiek en privaat.”

Over Dietz Strategie & Communicatie

Dietz Strategie & Communicatie werd 15 jaar geleden, in 2006, opgericht door Luc Dietz en Stella de Heij. In 2020 werd het bureau overgenomen door Bart Kooijman en Jasper Benus. Samen met 27 collega’s werkt het bureau jaarlijks aan meer dan 100 complexe ruimtelijke opgaven voor zowel marktpartijen als overheden. Van strategisch omgevingsmanagement en participatie tot public affairs en strategische communicatie. Dietz is onder andere actief als strategisch adviseur en procesmanager voor de ontwikkeling van vijf woningbouwlocaties in de gemeente Bergen, is (mede-)initiator van het samenwerkingsverband Werkplaats Overvecht waarin marktpartijen, woningcorporaties en de gemeente samenwerken aan een verbetering van de (ruimtelijke) structuur in deze Utrechtse wijk en is verantwoordelijk voor de participatie en het stakeholdermanagement op één van de grootste gebiedsontwikkelingen van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Deel dit bericht