Omgevingswet

Kansen en onzekerheden met de invoering van de Omgevingswet

Met de invoering van de nieuwe Omgevingswet per 2022 verandert het ruimtelijke speelveld aanzienlijk, omdat de huidige wetgeving en regels voor ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water worden gebundeld in één wet. Hiermee wil de Rijksoverheid de regels voor ruimtelijke ontwikkelingen vereenvoudigen en samenvoegen. Voor overheidsorganen, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties en het bedrijfsleven is het belangrijk om inzicht te krijgen in de gevolgen en kansen die deze wetswijziging met zich brengt.

De Omgevingswet heeft impact voor o.a. (vastgoed)bedrijven en overheidsinstellingen. De nieuwe wet biedt veel voordelen, zoals: meer draagvlak, minder onderzoekslasten en tijd- en kostenbesparing. Echter zijn er ook nog veel onzekerheden, want hoe ziet het omgevingsplan eruit in uw gemeente? Biedt dit meer ruimte of meer onduidelijkheid? In de onderstaande video legt Luc Dietz meer uit over wat deze wetswijziging met zich meebrengt.

 

Heeft u specifieke vragen over de Omgevingswet, wilt u meer leren over de nieuwe regels en procedures of bent u benieuwd wat er voor uw specifieke vakgebied gaat veranderen? Wij delen graag onze kennis! Dit doen we o.a. aan de hand van:

Daarnaast kunnen wij tevens samen met u participatieprocessen opzetten die voldoen aan de kaders van de nieuwe Omgevingswet, om het proces m.b.t. fysieke planvorming soepel te laten verlopen. Voor dit en meer vragen over de Omgevingswet, neem contact met ons op via info@dietz.nl of kijk op onze contactpagina.

 

Zij gingen u voor…

  • In juli 2020 hebben Dietzers Jasper Benus en Monique van der Vorst een presentatie gegeven over de Omgevingswet en participatie aan Van de Ven Bouw & Ontwikkeling BV (Koninklijke VolkerWessels). Bij deze presentatie werd uitgebreid ingegaan op de veranderingen voor de vastgoedsector gelet op de thema’s participatie en de overgangsperiode. Zo biedt de uitstel kansen om nu al te handelen om projecten snel mee van de grond te krijgen. Vroeger starten met het betrekken – en binden – van stakeholders is hierbij het kernthema. Vragen hierover of ondersteuning nodig? Neem contact met ons op info@dietz.nl

 

Seminar omgevingswet Dietz

Seminar omgevingswet Dietz

Voorbereiden op de nieuwe Omgevingswet?

Download hier de whitepaper met concrete tips

Whitepaper participatie onder de Omgevingswet

Seminar over de Omgevingswet?

Lees hier meer over een interactief seminar Omgevingswet wat Dietz eerder organiseerde in coproductie met Arjan Nijenhuis (Ministerie van Buitenlandse Zaken) en Wijn & Stael Advocaten.

Kennismaken? Wij ontmoeten u graag.

Dietz Strategie & Communicatie
Bel ons gerust via 030 293 43 99.
Liever een mailtje sturen? Dat kan naar info@dietz.nl.

Dietz