Alliantiemanagement

Dietz is het bureau in Nederland gespecialiseerd in lokale en regionale public affairs.

Definitie: Alliantiemanagement – het op gestructureerde wijze verbinden van mensen met een gemeenschappelijk belang om samen tot oplossing van een vraagstuk te komen.

In Nederland gebeurt steeds meer op het regionale en lokale niveau en wordt het steeds belangrijker om rekening te houden met de spelers in dit domein. Dietz is hét bureau dat specifiek gespecialiseerd is in regionale en lokale public affairs. We hebben een groot netwerk dat zich over het hele land uitstrekt. We kennen de bestuurders van gemeenten en provincies en we weten hoe de politieke hazen lopen. Een project voor elkaar krijgen, grip krijgen op een issue of een effectieve lobby opzetten kan niemand alleen; je hebt elkaar nodig. Daarom noemen we ons expertisegebied Alliantiemanagement. We verbinden relevante spelers, bouwen commitment en zetten daarvoor zelf de stap naar voren. We behartigen uw belangen, inspireren bestuurders en slaan met elkaar de bruggen die nodig zijn. Zo weten we strategisch invloed uit te oefenen op de politieke en publieke opinie en kunnen we doelgericht het gewenste resultaat voor elkaar krijgen. Altijd. Heeft u verdere vragen of ondersteuning nodig, neem dan contact met ons op.

Essay 'Burgemeester, het is een rare baan'

We hebben de uitkomsten van een serie gesprekken met burgemeesters over hun functie en wat die met ieder van hen als persoon doet gebundeld in een essay. Benieuwd? Download het essay hier.