Academy Participatie

Effectieve participatie voor publiek, politiek en maatschappelijk draagvlak.

Bij ontwikkelingen in de fysieke leefomgeving is het van belang om te beseffen dat de omgeving bestaat uit mensen met verschillende achtergronden, kennisniveaus en ambities. Dit betekent dat de omgeving, of het nu gaat om de directe buren, omliggende bedrijven of belangenverenigingen, belangrijke input kan leveren om plannen te verbeteren.

Vraagstukken Academy Participatie

  • Hoe creëer ik draagvlak voor mijn initiatief?
  • Hoe voer ik het gesprek met kritische belanghebbenden?
  • Wat zijn de succesfactoren van gedegen participatie en hoe pas ik dit toe?
  • Hoe richt ik mijn participatieproces in, waarbij ik voldoe aan de kaders van de Omgevingswet?
  • Waarom is participatie nodig en hoe versnel ik hiermee mijn proces?

 

Bij Dietz hebben wij ruim 15 jaar ervaring met participatieprocessen. Van binnenstedelijke ontwikkeling tot infrastructuur. Van een kritische omgeving tot politieke gevoeligheden. Op basis van onze kennis, ervaringen en praktijkvoorbeelden nemen we jou en je collega’s mee in de succesfactoren van gedegen participatie. Natuurlijk doen we dat graag op basis van jullie vraagstukken en (lopende) projecten.

Voor wie?

Deze academy is bedoeld voor provincies, gemeenten, projectontwikkelaars, woningcorporaties, waterschappen, veiligheidsregio’s en overige organisaties die in gesprek willen met de omgeving over hun initiatief. Waar moet je nu concreet aan denken bij het inrichten van het participatieproces en hoe bereid je dit gedegen voor met alle partners? Daar kunnen wij tijdens deze academy concreet op in gaan.

Praktische informatie

Dietz biedt maatwerk. We verdiepen ons in jouw organisatie, vraagstukken en actuele ontwikkelingen en creëren op basis hiervan een academy op maat. De academy verzorgen wij met twee adviseurs en wanneer nodig een externe partner/spreker. Dit kan op locatie of online. Tevens wordt de informatie achteraf gedeeld middels een handout, zodat jij en je collega’s de informatie ten alle tijden kunnen raadplegen. Ook doen we dit graag als start van een project of om het project verder te brengen naar de volgende stap.

 

Onze expertises.

Strategische communicatie

Strategische communicatie

Lees verder arrow_forward
Stakeholdermanagement

Stakeholdermanagement

Lees verder arrow_forward
Strategisch omgevingsmanagement

Strategisch omgevingsmanagement

Lees verder arrow_forward
Procesmanagement & besluitvorming

Procesmanagement & besluitvorming

Lees verder arrow_forward

arrow_forward

Kennismaken? Wij ontmoeten je graag.

Dietz Strategie & Communicatie
Bel ons gerust via 030 293 43 99.
Liever een mailtje sturen? Dat kan naar info@dietz.nl.