Academy Omgevingswet

Inzicht in de kansen én gevolgen die deze wetswijziging met zich meebrengt.

Met de invoering van de nieuwe Omgevingswet per juli 2022 verandert het ruimtelijk speelveld. De huidige wetgeving en regels voor ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water worden gebundeld in één wet. Voor overheidsorganen, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties en het bedrijfsleven is het belangrijk om inzicht te krijgen in de gevolgen en kansen die deze wetswijziging met zich meebrengt.

Vraagstukken Academy Omgevingswet

  • Wat zijn de kaders en randvoorwaarden van de Omgevingswet waar ik rekening mee moet houden in het gebiedsontwikkelingsproces?
  • Participatie, hoe pak ik dit aan in lijn van de Omgevingswet?
  • Wat zijn de juridische kaders en hoe ga ik hiermee om?
  • Wat verandert er in de vergunning-aanvragen voor bouwprojecten?
  • Op welke wijze vindt besluitvorming plaats over het gebiedsontwikkelingsproces?

 

Over dit en meer vragen kunnen onze Dietzers jou helpen. Wij bereiden samen de vragen vanuit de organisatie voor en behandelen deze stuk voor stuk tijdens de academy. Naast kennisdeling komen er ook praktische voorbeelden en concrete tips aan bod. Om ook in te gaan op juridische vraagstukken, werken wij in deze academy samen met jurist(en).

Voor wie?

Deze academy is bedoeld over overheden, projectontwikkelaars, woningcorporaties, waterschappen en overige organisaties in het fysieke domein. Veel informatie over de Omgevingswet is al te vinden, maar wat verandert er nu specifiek voor jouw organisatie en vakgebied? Daar kunnen wij tijdens deze academy concreet op in gaan.

Praktische informatie

Dietz biedt maatwerk. We verdiepen ons in jouw organisatie, vraagstukken en actuele ontwikkelingen en creëren op basis hiervan een academy op maat. De academy verzorgen wij met twee adviseurs en wanneer nodig een externe partner/spreker. Dit kan op locatie of online. Tevens wordt de informatie achteraf gedeeld middels een handout, zodat jij en je collega’s de informatie ten alle tijden kunnen raadplegen. Ook doen we dit graag als start van een project of om het project verder te brengen naar de volgende stap.

Meer weten over participatie onder de Omgevingswet? 

Whitepaper participatie onder de Omgevingswet

Onze expertises.

Strategische communicatie

Strategische communicatie

Lees verder arrow_forward
Stakeholdermanagement

Stakeholdermanagement

Lees verder arrow_forward
Strategisch omgevingsmanagement

Strategisch omgevingsmanagement

Lees verder arrow_forward
Procesmanagement & besluitvorming

Procesmanagement & besluitvorming

Lees verder arrow_forward

arrow_forward

Kennismaken? Wij ontmoeten je graag.

Dietz Strategie & Communicatie
Bel ons gerust via 030 293 43 99.
Liever een mailtje sturen? Dat kan naar info@dietz.nl.