Academy Gebiedsontwikkeling

Van initiatief naar realisatie: verrijk jouw plan én creëer draagvlak.

De hoeveelheid en diversiteit van belangen die bij gebieds- en vastgoedontwikkelingen komen kijken, maken belangenafwegingen steeds complexer. De coronapandemie heeft daarnaast grote impact op nieuwe vormen van werken, reizen en recreëren, waarbij de kwaliteit van de (directe) leefomgeving steeds belangrijker wordt. Hoe verbindt je maatschappelijke opgaven en zorg je voor de juiste belangenafweging gedurende het hele proces?

Vraagstukken Academy Gebiedsontwikkeling

  • Hoe creëer ik publiek, politiek en maatschappelijk draagvlak voor mijn initiatief?
  • Hoe zorg ik voor tijdige vergunningen en een soepel proces?
  • Hoe ga ik om met de belanghebbenden?
  • Hoe kan ik mijn plan verrijken met input van de omgeving?
  • Hoe ga ik om met politieke gevoeligheden rondom mijn initiatief?

 

Als Dietz fungeren wij als procesmanager bij ontwikkelingen van gebieden en vastgoed. Wij zorgen voor het gesprek tussen publieke, politieke en maatschappelijke partijen en leggen verbindingen. Door belangen te inventariseren, af te wegen en te zoeken naar gedeelde factoren, ondersteunen we opdrachtgevers bij het soepel doorlopen van het gebiedsontwikkelingsproces. Deze ervaringen delen we graag met jou tijdens onze academy, waar concrete praktijkvoorbeelden aan bod komen.

Voor wie?

Deze academy is bedoeld voor overheden, projectontwikkelaars, beleggers, woningcorporaties en overige organisaties die meer willen weten over het gebiedsontwikkelingsproces in relatie tot participatie en belangen van de omgeving. Waar moet je naar kijken bij de inventarisatie van stakeholders en de omgeving, wat mag je absoluut niet vergeten en waar is ruimte voor échte participatie. Aan de hand van vraagstukken uit jouw organisatie en/of lopende projecten nemen wij jou en je collega’s hierin mee.

Praktische informatie

Dietz biedt maatwerk. We verdiepen ons in jouw organisatie, vraagstukken en actuele ontwikkelingen en creëren op basis hiervan een academy op maat. De academy verzorgen wij met twee adviseurs en wanneer nodig een externe partner/spreker. Dit kan op locatie of online. Tevens wordt de informatie achteraf gedeeld middels een handout, zodat jij en je collega’s de informatie ten alle tijden kunnen raadplegen. Ook doen we dit graag als start van een project of om het project verder te brengen naar de volgende stap.

 

Onze expertises.

Strategische communicatie

Strategische communicatie

Lees verder arrow_forward
Stakeholdermanagement

Stakeholdermanagement

Lees verder arrow_forward
Strategisch omgevingsmanagement

Strategisch omgevingsmanagement

Lees verder arrow_forward
Procesmanagement & besluitvorming

Procesmanagement & besluitvorming

Lees verder arrow_forward

arrow_forward

Kennismaken? Wij ontmoeten je graag.

Dietz Strategie & Communicatie
Bel ons gerust via 030 293 43 99.
Liever een mailtje sturen? Dat kan naar info@dietz.nl.